onsdag 31 mars 2010

Hemmavid






Utan butik TyraStina i Borstahusen skulle livet vara så mycket tråkigare. Varje torsdag till lördag kan vi slinka in för inspiration och utbyte av idéer, köpa hem färska blommor, en fin tvål, presenter, påskpynt eller beställa något till trädgården inför sommaren. Just nu har Marie fått in väldigt fina kuddar av Annika Ahlberg, Borstahuskonstnär och inspirationskälla med ett fantastiskt hem som funnits att beundra både i svenska och utländska inredningsmagasin.
Annikas tavlor är något alldeles speciellt, senaste månaden har man kunnat betrakta hennes konst på ScandArt Gallery i Höllviken. Utställningen stängde dessvärre förra veckan och jag vet inte hur eller om hon öppnar sin ateljé under konstrundan. TyraStina däremot har öppet idag 14-18, skärtorsdag 14-18, långfredag 12-16, påskafton 11-16 och påskdagen 12-16.
Passa på om ni är i närheten!

Kram/Malin

















M erci var precis så bra som jag önskade. Möbler, tyger, glas, köksgeråd, vaser, ljusstakar, ljuskronor, lampor, accessoarer, skor, kläder och obscent mycket inspiration inrymt på tre våningar med ett underbart litet bokcafé ut mot gatan.
Butiken är känd för att vara i ständig förändring och temat för i vår är Liberty Floral. Mercis Creative Director Marie France Cohenallt har designat en helt egen Mercikollektion i de tidlösa tygerna; bikinis, kuddfodral, vaxduk, tygservetter, armband, klänningar, förkläden och barnkläder. Senast 2008 var det en del märken såsom Acne, Open Cermony och Nike som använde sig av Libertyblommorna till sina plagg och skor vilket Agnes B på Rodeo skrev om här. Kolla in hennes länk till E-bay om du vill köpa tyg och sy något. Själv har jag en blus från Acnes kollektion det året, en riktig favorit i garderoben.

Och nu verkar det vara Liberty Floral-feber igen. I en annan butik i Paris hittade jag ett par ursöta Bensimon för barn i ett av de blommiga mönstren av Tana Lawn. På Merci handlade jag ett armband och 2 meter tyg till vaxduk i mönstret Brown Yellow Pepper. Kommer att bli så fin på trädgårdsbordet i sommar!
Är du nyfiken på kollektionen, kan du se och köpa den över nätet här.
Kram/Malin