lördag 30 januari 2010

Blickfång



Så fint att samla minnen från resan i en liten ram.
The City Sage hade letat upp den söta bloggen Horray där vi hittade det vackra collaget.
Ha en riktigt bra helg allihop!

fredag 29 januari 2010

BookBook




Vet inte hur många av er läsare som använder Mac? Ena hälften av oss gör det, den andra har någon annan slags PC. I vilket fall så kan man inte låta bli att älska det här fodralet för Macbook från Twelve South, både idé, design och namn. Du beställer det här!

onsdag 27 januari 2010

DIY



N är vi gick igenom saker som ska in till shoppen i helgen, kunde vi inte låta bli att göra en egen version av de ljusstakar som finns med i senaste numret av Residence. Har för oss att formgivarna heter Karaktär Stockholm och att ljusstakarna ligger runt 2000 kr.

Svart på vitt


Foto från Emmas Designblogg

Fat till blockljus så som i bilden? Spana in här och här!

Nytt från Highstreet Market

H äromdagen kom det ett paket med lite saker från Highstreet Market, vår favoritshop på Etsy. En liten griffeltavla och två ugglor landade i Malins kök. Såg precis att shoppen hade fått in fler både griffeltavlor och ugglor om ni blir inspirerade. Snabb och bra leverans utan några konstigheter, rekommenderas varmt.



Malins farmor har anat ugglor i mossen sedan tidigt 60-tal, idag finns delar av hennes samling utplacerade lite varstans i hemmet.



Elle Interiör har reflekterat över trenden,


och nu är vi rejält sugna på den ugglelampa som Emma skriver om i sin fina designblogg.



Ho, ho.

Något för dig som bloggar!


K olla in Daily Drop Cap. Här kan du varje arbetsdag hämta en ny anfang till din blogg från illustratören och typografen Jessica Hische. Vilken underbar idé!

tisdag 26 januari 2010

Inspiration

Nu finns det här skåpet och den här byrån i shoppen. Vi tänkte först måla byrån svart som i den här bilden från Elle Decoration.

Men man kan också måla den i olika färger som man har gjort i den här fina bilden från Elle Interiör.

Skåpet passar i alla rum och sammanhang. Madde som driver den fina bloggen Stil- Inredning & Design använder sitt liknande skåp till tidningar, snyggt!

söndag 24 januari 2010

Söndagssurf







Tittade in hos The Brass Petal för att sedan gå vidare till fotograf Mark Lund som tagit bilderna ovan. Fin avslutning på en fin helg. Hoppas att ni har haft det också!

Mvh/Borstahusen

lördag 23 januari 2010

Kloka ord



Liknande kristallkrona finns just nu att buda på här. Ett liknande skåp finns här!

Mvh/Borstahusen

torsdag 21 januari 2010

Vårnytt



Det var ett tag sedan den här bilden hamnade på skrivbordet så vi kommer inte riktigt ihåg var den kommer ifrån. Men den får oss att längta efter vår. Liknande karaff och vaser kommer att finnas i vår shop snart!

Mvh/Borstahusen

Gatuhus i Landskrona

Vi har omedvetet varit otydliga med var Borstahusen ligger. Bland annat har det kommit mail om att det inte går att hitta Mellangatan 45 i Borstahusen på varken Eniro eller Hitta.se. Det är ett olyckligt misstag. I Borstahusen har vi nämligen postadress Landskrona. Detta kommer snarast att ändras på mvhborstahusen.se.
Varje gång vi tar hit vänner och gäster väcks samma förundran över hur vacker vår stad är och vilken arkitektur som finns bevarad. Nu finns det även ett alldeles nybyggt hus för alla Landskronabor att vara stolta över. (Bilder från Dagens Design, arkitekter: Elding Oscarson, fotograf: Åke E:son Lindman.)










tisdag 19 januari 2010

Coffee Table Book


Eller i vårt fall; Bedside Table Book. Har varit på tapeten ett tag men är värd att rekommendera många gånger om. En liten bokskatt.
Såg att Poppytalk hade ett gästinlägg om den så sent som i fredags. Emily Chalmers har skrivit och Debi Treloar fotograferat.
Blir din för 206 kronor på Adlibris.

Mvh/Borstahusen

måndag 18 januari 2010

Klick!

Vi har fått en del förfrågningar om nya saker i shoppen, den är som bekant fortfarande tom. Men vi lovar att det är på gång! Tills dess vill vi förtydliga att de möbler och saker du ser i bilderna på förstasidan går bra att beställa. Klicka bara på cirklarna som dyker upp när du drar pilen över bilderna, så kommer du in till en närmare beskrivning av varje objekt.

Mvh/Borstahusen

söndag 17 januari 2010

Roligt att vara igång!



Egentligen startade Mvh/Borstahusen för över ett år sedan. Då stod vi på en loppis tillsammans och undrade när, var och hur vi skulle få plats med allt fint.
I fredags kändes det som om vi hade vernissage och vill tacka för alla uppmuntrande kommentarer, hälsningar och mail.
Eftersom vi körde igång lite tidigare än planerat har tekniken inte riktigt hunnit ikapp oss, därför kan det ta en vecka eller så innan vi får upp fler saker i shoppen. Däremot kommer vi att uppdatera bloggen.

Mvh/Borstahusen

torsdag 14 januari 2010

Laura



Tidningen Laura har varit på besök hemma hos Malin och även skrivit om Mvh/Borstahusen!
Stort tack till Ida Magntorn, Peter Carlsson, Gunilla Thermaenius och Malin Ulinder.




Hej!


Vi som skriver här heter Malin Wikerberg och Ulrika Rosvall.
I dagarna har vi startat mvhborstahusen.se, en webbshop på nätet med vintageinredning. Saker som vi kommer över, eller letar upp, och delar med oss av för att vi tycker att det är roligt. Ibland slinker det även in ett par vintageplagg eller något annat fint i shoppen. 
Just nu har vi redesignade vintageklänningar från Smiley Vintage på väg in. Fantastiska klänningar som gjort succé i butiker som Tjallamalla, Plezuro och Mint & Vintage.
Mvh/Borstahusen